Vastgoedbeheer voor Amsterdam

Als je jouw eigendom wilt verhuren, vraagt je zich ongetwijfeld vaak af wat de voor- en nadelen zijn van het sluiten van een rechtstreeks contract met de klant, zonder bemiddeling van een vastgoedbeheerder. Het lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar het antwoord op deze vraag is: wees voorzichtig, want direct leasen is een gevaarlijke praktijk.

Daarom hebben wij dit artikel opgesteld, dat tot doel heeft u, de eigenaar van een onroerend goed, de risico’s te presenteren van het rechtstreeks verhuren van een onroerend goed aan de huurder in plaats van de voordelen te genieten van het inhuren van de diensten van een vastgoedbeheerder. Kijk hier eens naar!

Vastgoedbeheer in Amsterdam

1. Specialisatie
Een van de belangrijkste redenen om een vastgoedbeheerder in Amsterdam in de arm te nemen is een gespecialiseerd team te hebben dat gericht is op het bereiken van de beste resultaten. Deze specialisatie vermijdt de eigenaars van mogelijke spanningen die zowel verkoop als verhuur met zich meebrengen, aangezien het proces taken omvat die toewijding, tijd en technische kennis van de onroerend-goedmarkt vereisen.

2. Zichtbaarheid
Elke dag komen er aanbiedingen van onroerend goed. Daarom, als je adverteert op jouw eigen, kan de zichtbaarheid van jouw woning onopgemerkt blijven in het gezicht van zo veel opties. Dus, met een team gericht op het adverteren van jouw woning aan de juiste mensen, met professionele fotografie en investeringen in de belangrijkste digitale media zal in staat zijn om de ideale huurder te bereiken en het sluiten van de deal te versnellen. Reken dus op een ervaren vastgoedbedrijf dat een marketingteam heeft dat de laatste trends in vastgoedreclame volgt.

3. Beveiliging
De kredietanalyse houdt rechtstreeks verband met het soort garantie dat aan de kandidaat zal worden geboden om het pand te huren. En vertrouwen op een serieus en toegewijd vastgoedbeheerder, zal de eigenaars verschillende opties voor garanties bieden, zodat zij in geval van wanbetaling door de huurder, de zekerheid hebben van een ontvangst van huur of zelfs sneller bij het oplossen van conflicten na de huurovereenkomst.

Dit alles, omdat het vastgoedbeheerder, naast de mogelijkheden van garanties, instrumenten gebruikt om de betalingsgeschiedenis en de financiƫle toestand van de kandidaat te evalueren.

4. Onderhandelingsvaardigheden
De vastgoedbeheerder studeert om zijn activiteit uit te voeren. Dit maakt hen gekwalificeerd en bewust van een aantal punten die mensen die niet op dit gebied werken niet beheersen. Een daarvan is ervaring, beheersing van het woord en daarmee onderhandelingsvaardigheden.

Het maakt niet uit hoe overtuigend of zelfs verkooplustig de eigenaar van het onroerend goed kan zijn, alleen de makelaar is precies op deze functie voorbereid. Het is dan ook normaal dat hij weet wat hij moet zeggen om de deal met meer objectiviteit te sluiten.

5. Conflictbemiddeling
Het vastgoedbeheerder neemt de bemiddeling van de huurder en de eigenaar op zich bij het onderhoud van de woning, waardoor slijtage in de relatie wordt vermeden. Dit bespaart je tijd bij directe onderhandelingen en zorgt voor een snellere afhandeling van gesprekken.

6. Kennis
Een van de grootste risico’s die je kunt nemen wanneer je op eigen houtje onroerend goed verhuurt, is te onderhandelen zonder rekening te houden met wat de wet zegt. Een ervaren makelaar kent de huidige wetten, die de relatie tussen verhuurder en huurder beschermen, voorziet verschillende situaties en bepaalt de rechten en plichten van beide betrokken partijen.

Bij gebrek aan kennis loopt de eigenaar dus het risico te moeten opdraaien voor onderhoudskosten die niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Stelt je zich voor dat je er later achter komt dat je niet beschermd bent door de wet of dat je het pand moet renoveren nadat de huurder vertrokken is? Met een vastgoedbeheerder loopt je deze risico’s niet en wordt je met duidelijkheid over de verantwoordelijkheden van de eigenaar en de huurder begeleid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.